6 Handige Tips om Polygel Nagels te Versterken en Langdurig Mooi te Houden

6 Handige Tips om Polygel Nagels te Versterken en Langdurig Mooi te Houden

6 Handige Tips om Polygel Nagels te Versterken en Langdurig Mooi te Houden

Om je te helpen bij het appliceren en het behouden van langdurige polygel nagels, delen we graag zes handige tips om je hechting zo sterk mogelijk te maken en de kans op een manicure van 3-4 weken te garanderen!

1. Zorg voor een goede voorbereiding: Een goede voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle polygel applicatie. Zorg ervoor dat je nagels schoon, droog en vrij van oude nagellak zijn voordat je begint. Gebruik een nagelriemduwer om je nagelriemen voorzichtig terug te duwen en gebruik een nagelvijl om de oppervlakte van je nagels lichtjes op te ruwen. Dit helpt de hechting van de primer, base coat en polygel te verbeteren en vermindert het risico op afbreken.

2. Kies de juiste nageltip grootte: Bij het aanbrengen van polygel is het belangrijk om de juiste maat nageltip te kiezen voor elke nagel. Een te grote of te kleine nageltip kan leiden tot ongelijke drukverdeling en verminderde hechting van de polygel. Zorg ervoor dat de nageltip nauw aansluit op de natuurlijke vorm en grootte van je nagelbed voor de beste resultaten.

3. Vijl de zijkanten goed bij voor optimale hechting: Voordat je de nageltip aanbrengt, is het belangrijk om de zijkanten van je natuurlijke nagel goed bij te vijlen. Zorg ervoor dat de randen van je nagel gelijkmatig zijn gevormd en dat er geen scherpe hoekjes of ruwe randen zijn. Door de zijkanten goed bij te vijlen, creëer je een glad oppervlak waarop de polygel gelijkmatig kan hechten op de belangrijkste plaats. Hierdoor wordt voorkomen dat er lucht onder de polygel komt of dat er haakjes ontstaan, wat kan leiden tot vroegtijdig afbreken van de nagel.

4. Extra uitharden na het verwijderen van de nageltip: Nadat je de nageltip hebt aangebracht en gevormd, is het raadzaam om de polygel extra te laten uitharden nadat je de nageltip hebt verwijderd. Dit kan worden gedaan door je handen onder een UV- of LED-lamp te plaatsen gedurende de aanbevolen uithardingstijd van de polygel. Deze extra uitharding zorgt voor een stevigere hechting en vermindert het risico op vroegtijdig afvallen van de nagel.

5. Vermijd contact met water: Polygel nagels zijn over het algemeen waterbestendig, maar overmatige blootstelling aan water kan de hechting van het product verminderen. Probeer contact met water zoveel mogelijk te vermijden, vooral direct na het aanbrengen van de polygel. Gebruik bijvoorbeeld handschoenen bij het afwassen of schoonmaken, en vermijd langdurig weken in water, zoals in een bubbelbad of zwembad.

6. Regelmatig onderhoud en verzorging: Net zoals natuurlijke nagels hebben ook polygel nagels regelmatig onderhoud en verzorging nodig. Houd je nagels schoon en droog, en gebruik regelmatig een vochtinbrengende nagelriemolie om je nagelriemen en de huid rondom je nagels gezond te houden. Als je merkt dat een nagel los begint te komen, probeer dan niet zelf te trekken of te peuteren, maar bezoek in plaats daarvan een professionele nagelstylist om het op een veilige manier te laten repareren.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je polygel nagels langdurig mooi blijven en het risico op afbreken of vroegtijdig afvallen wordt geminimaliseerd.