Polygel

HOE BRENG JE POLYGEL AAN EN VERWIJDER JE HET?

glamnailsprofessional-hoe-breng-je-polygel-aan

POLYGEL AANBRENGEN

Polygel is een fantastisch product om mooie en sterke nagels te creëren. Polygel is een hybride tussen gel en acryl, waardoor het de sterkte van acryl heeft en de flexibiliteit van gel. In deze instructie blog bieden wij je een extra gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe je Polygel aanbrengt en verwijdert.

 

STAP 1: Nagelvoorbereiding

Bij het aanbrengen van polygel is een goede voorbereiding van de nagels van groot belang. Behandel je nagels daarom zoals je ook zou doen bij het aanbrengen van gellak. Vijl de nagels waar nodig met een goede nagelvijl, duw de nagelriemen voorzichtig terug en verwijder de glanslaag met de vijl. Tot slot ontvet je de nagels door het stof weg te vegen met wat slip solution.

 

STAP 2: Aanbrengen base coat

Breng Basecoat aan - Breng een dun laagje base coating aan op je nagels en hard uit onder een LED lamp voor 60 seconden. Base coating zorgt ervoor dat de polygel beter hecht aan je nagels en voorkomt dat de polygel van je nagels afbladdert.

 

STAP 3/4: Polygel ‘sandwichen’

Het aanbrengen van polygel wordt ook wel de sandwichtechniek genoemd, omdat de polygel tussen je natuurlijke nagel en de nageltip zit als een sandwich. Er zijn 2 methoden, maar wij raden de volgende aan, omdat je dan een betere verspreiding hebt en de minste kans op eventuele belletjes.

METHODE 1 - zie video onderaan de pagina  

Duw een beetje polygel ter grootte van een doperwt (afhankelijk van je eigen nagel grootte) uit de tube, en druk deze zachtjes op je nagel. Pak vervolgens de nailtip en duw deze gelijkmatig over de polygel vanaf de nagelriemen, zodat de polygel zichzelf vorm geeft in de lengte van de nageltip. Plaats nu de gratis meegeleverde nagelklem over de tip om de tip goed op zijn plek te houden.

TIP: Duw niet té hard, hierdoor kan er lucht onderkomen of duw je de gel buiten de tip aan de zijdes.

 

METHODE 2 - zie video onderaan de pagina

Neem een beetje polygel ter grootte van een doperwt (afhankelijk van je eigen nagel grootte) uit de tube, en plaats deze in de nageltip, je kan hiervoor eventueel de multitool spatel gebruiken. Dip het penseeltje van de multitool in de slip solution en vorm de polygel naar de gewenste dikte en lengte. Let erop dat je de polygel niet te dun/dik aanbrengt en dat de polygel aan de nagelriemzijde mooi dun uitloopt. Plaats dan de nageltip op je nagels en duw voorzichtig aan, zodat die goed aan je eigen nagel plakt en gebruik de meegeleverde nagelklem om de tip mooi op zijn plaats te houden.

 

STAP 5: Polygel perfectioneren

Nu je de tip geplaatst hebt, dip je het penseeltje in wat slip solution en haal je eventueel overtollige polygel langs de nagelriem weg. Ook kun je nu de gel in de tip verder modelleren tot je de gewenste dikte en lengte hebt bereikt.

 

STAP 6/7: Uitharden en tip verwijderen

Als je tevreden bent met de vorm van je nagels, laat je de polygel uitharden onder een LED-lamp. Houd je nagels ongeveer 60-120 seconden onder een LED-lamp afhankelijk van de sterkte van de LED lamp. Wip vervolgens voorzichtig de nageltip door rustig heen en weer te bewegen van je nagel af. Hard eventueel nog een keer uit zonder de tip voor extra hechting.

TIP:

 

STAP 8: Afwerking

Als de polygel volledig is uitgehard, kun je de vorm van je nagels verder perfectioneren met nagelknipper en een vijl. Vijl voorzichtig en geleidelijk 1 kant uit tot de gewenste vorm is bereikt. Vijl niet te hard om te voorkomen dat je de nagel beschadigt. Het oppervlakte kan je eventueel buffen met een blokvijl aangezien er in de volgende stap nog een topcoat voor glans wordt aangebracht.

 

STAP 9: Finishing touch

Breng tot slot een dun laagje topcoat aan om je nagels te beschermen en glans te geven. Ook de Top Coat dient even uitgehard te worden onder de LED Lamp.

 

BESPAAR TIP: Bestel een starterset en haal gelijk alle tools in huis voor de perfecte manicure! Zo heb jij nooit meer een dure salon behandeling nodig en kun je altijd gemakkelijk vanuit huis je eigen creaties creëeren!

 

 

POLYGEL VERWIJDEREN

 

Nu je weet hoe je polygel kunt aanbrengen, is het ook belangrijk om te weten hoe je het kunt verwijderen. Hieronder vind je een stappenplan.

Stap 1: Vijl de topcoat - Gebruik een nagelvijl om de topcoat te verwijderen. Hierdoor kan de aceton beter doordringen in de polygel.

Stap 2: Week de polygel - Week een wattenschijfje in pure aceton en leg het op je nagel. Wikkel je nagel in aluminiumfolie en laat het ongeveer 10-15 minuten weken.

Stap 3: Verwijder de polygel - Na 10-15 minuten kun je de aluminiumfolie verwijderen. Gebruik de dubbelzijdige nailtool om de zachte polygel van je nagels te duwen. Wees voorzichtig en duw niet te hard om te voorkomen dat je de natuurlijke nagel beschadigt.

Stap 4: Vijl de nagel - Vijl eventuele restanten van de polygel af en vijl je nagels in de gewenste vorm.

Breng van te voren vaseline aan op de nagelriemen om deze te beschermen tegen het uitdrogende effect van de aceton. Na het verwijder proces is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen met een rijke nagelriemolie om je nagels in top conditie te houden.

Vragen of verder advies gewenst? Stuur ons een berichtje. Wij helpen je heel graag!

 

DOWNLOAD HIER EEN PDF VOOR UIT TE PRINTEN

METHODE 1

METHODE 2