Dipping Powder

Hoe breng je Dipping Powder aan en hoe verwijder je het?

Hoe breng je Dipping Powder aan en hoe verwijder je het?

Dipping powder is niet alleen populair vanwege de duurzaamheid en glans, maar ook vanwege het gemak van aanbrengen en verwijderen. In dit blog delen we een gedetailleerde gids over hoe je dipping powder nagels op de juiste manier kunt aanbrengen en hoe je ze later kunt verwijderen zonder je natuurlijke nagels te beschadigen. Lees verder en ontdek de stappen voor een perfecte dipping powder manicure!

 

Hoe breng je Dipping Powder aan?

 

Stap 1: Voorbereiding

Begin met schone en gevijlde nagels. Duw de nagelriemen voorzichtig terug en verwijder eventuele nagellakresten. Vijl de nagelplaat lichtjes op om een goede hechting te bevorderen. Reinig de nagels grondig om ervoor te zorgen dat ze olievrij zijn.

Stap 2: Base Coat

Breng een dunne laag hechtende base coat aan op één nagel. Zorg ervoor dat je de nagel niet volledig bedekt, maar laat een kleine ruimte bij de nagelriemen. Dit voorkomt dat het poeder de huid raakt en helpt bij het voorkomen van lifting.

Stap 3: Dippen

Dompel de nagel voorzichtig in het potje met dipping powder. Druk de nagel zachtjes in het poeder en draai deze vervolgens van links naar rechts om overtollig poeder te verwijderen en finish met de brush om zeker te zijn dat al het overtollige poeder is verwijderd. Herhaal deze stap voor elke nagel, één voor één. Je kunt deze stap 2-4x herhalen totdat je de gewenste kleur en dekking hebt bereikt. Meestal zijn twee tot drie lagen voldoende.

Stap 4: Activator

Breng na het aanbrengen van de dipping powder een laag activator aan op elke nagel en laat het 1 tot 2 minuten drogen. De activator zorgt ervoor dat het poeder uithardt en een sterke binding vormt. 

Stap 5: Vijlen en Vormgeven

Gebruik een nagelvijl om de nagels in de gewenste vorm te vijlen. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je gelijkmatig vijlt. Verwijder eventueel ruwheid aan de oppervlakte van de nagels door lichtjes te buffen.

Stap 6: Top Coat

Breng een top coat aan op elke nagel voor extra glans en bescherming. Laat de top coat volledig uitharden.

 

Hoe verwijder je Dipping Powder?

 

Stap 1: Vijlen

Gebruik een nagelvijl om de Top coat van de dipping powder voorzichtig op te ruwen en geheel te verwijderen. Hierdoor kan het verwijderingsproces gemakkelijker verlopen.

Stap 2: Soak-off Wraps

Bevochtig wattenschijfjes met onze remover of aceton en plaats ze op elke nagel. Wikkel de nagels strak in met aluminiumfolie om de aceton op zijn plaats te houden. Laat de wraps ongeveer 10-15 minuten zitten om de aceton zijn werk te laten doen.

Stap 3: Verwijderen

Na het weken van de nagels in aceton, kun je voorzichtig de folie verwijderen. Gebruik een bokkenpootje of een nagelriempusher om zachtjes de losgekomen dipping powder van de nagels te duwen. Wees voorzichtig en forceer niets om schade aan de natuurlijke nagels te voorkomen.

Stap 4: Hydrateren

Nadat de dipping powder volledig is verwijderd, spoel je de handen grondig met water en dep je ze voorzichtig droog. Breng een voedende nagelriemolie aan om de nagels en nagelriemen te hydrateren.

Door deze stappen te volgen, kun je genieten van prachtige dipping powder nagels en kun je ze later op een veilige en effectieve manier verwijderen. Vergeet niet om je nagels regelmatig te verzorgen en een pauze te nemen tussen het aanbrengen van nieuwe lagen om de gezondheid van je natuurlijke nagels te behouden.


Shop hier al onze Dipping Powders en bijbehorende Coating of Sets