WAT ZEGGEN JE NAGELS OVER JE GEZONDHEID

glamnailsprofessional-wat-zeggen-je-nagels-over-je-gezondheid

Je nagels zijn meer dan alleen een accessoire. Ze kunnen veel vertellen over je gezondheid en welzijn. In deze blog bespreken we wat je nagels kunnen onthullen over je algehele gezondheid en welke signalen je moet letten.

  1. Bleke of witte nagels

Als je nagels bleek of wit zijn, kan dit een teken zijn van bloedarmoede of een leveraandoening. Het kan ook duiden op een gebrek aan voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Raadpleeg een arts als je merkt dat je nagels deze kleur hebben en niet weet waarom.

  1. Gele nagels

Gele nagels kunnen duiden op een schimmelinfectie of psoriasis. Het kan ook worden veroorzaakt door langdurig gebruik van nagellak of nagellakremover. Als de gele kleur aanhoudt, is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen.

  1. Broze en gespleten nagels

Als je nagels broos en gespleten zijn, kan dit duiden op een schildklieraandoening, een vitaminegebrek of een slechte doorbloeding. Het kan ook het gevolg zijn van blootstelling aan chemicaliën of overmatig gebruik van nagellakremover.

  1. Putjes in de nagels

Kleine putjes in de nagels kunnen een teken zijn van psoriasis of artritis. Het kan ook worden veroorzaakt door een nagelinfectie of trauma.

  1. Rode lijnen of vlekken

Rode lijnen of vlekken onder de nagels kunnen duiden op een infectie of bloedvatproblemen. In sommige gevallen kan het een teken zijn van hartproblemen of lupus.

  1. Koilonychia

Koilonychia, ook wel lepeltjesnagels genoemd, is wanneer de nagels hol worden en naar beneden buigen, waardoor ze eruit zien als kleine lepeltjes. Het kan een teken zijn van bloedarmoede of ijzertekort.

Conclusie

Je nagels kunnen veel onthullen over je algehele gezondheid. Let op veranderingen in de kleur, textuur of vorm van je nagels. Als je iets ongewoons opmerkt, raadpleeg dan een arts. Vergeet niet dat het belangrijk is om een ​​gezonde voeding te hebben om je nagels gezond te houden en vermijd nagelbijten en het gebruik van agressieve chemicaliën om schade te voorkomen. Door aandacht te besteden aan je nagels, kun je vroegtijdig gezondheidsproblemen opsporen en oplossen.